may 192009
 

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya presenta la campanya per marcar la casella solidària del 0,7% a la Declaració de la Renda

El passat 4 de maig es va presentar la campanya «Ara més que mai no t’oblidis de marcar la casella de la solidaritat del 0,7%», amb la que la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya demana als contribuents que han de fer la Declaració de la Renda que marquin la casella per a fins socials. Aquesta campanya es va presentar a la seu de Trinijove i va comptar amb la presència de la Consellera d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Carme Capdevila; del President de la Taula d’entitats, Carles Barba; i del Secretari General de Trinijove, Ignasi Parody. La Consellera Capdevila i el President de la Taula van remarcar que en el context de crisi actual, és encara més important que mai marcar aquesta casella.

Catalunya va ser la comunitat més solidària en l’exercici fiscal de 2007, on el 57% dels contribuents van marcar la casella del 0,7% a fins socials, 12 punts per sobre de la mitjana estatal. Dels 245 milions d’euros recaptats, 68,8 van procedir de Catalunya. Tot i això, Catalunya va rebre només 17 milions d’euros per als 506 projectes aprovats destinats als col·lectius més desfavorits. És per aquest motiu que tant la consellera com el president de la Taula reclamen territorialització del 50% del fons recaptat, és a dir, que Catalunya pugui destinar la meitat aquests diners a ONG que presentin, mitjançant convocatòries, projectes d’incidència local i autonòmica.

El Congrés dels Diputats va aprovar el 10 de març amb el suport de tots els grups de la càmera, exceptuant el Partit Popular, l’acord per un nou model de gestió del fons del 0,7% de l’IRPF. La determinació del govern de la Generalitat i la unitat dels partitts que li donen suport i CiU van permetre la rectificació de l’ex ministra Mercedes Cabrera, que en l’esborrany de la convocatòria d’ajuts deixava fora a les ONG d’àmbit local i autonòmic.

 Publicado por a las 2:07