Aturem la guerra contra l”Iraq!

—————————————————

15 de Febrero 2003, Dia internacional contra la guerra:
Lugar y hora de manifestaciones en toda España

—————————————————

Encuesta y foro de la Revista de Pangea. Dónde puedes encontrar diferentes artículos y opiniones relacionadas con la problemática de la guerra y la situación de Iraq (seccciones insumisión, paz/antimilitarismo, etc…).

—————————————————

Lista de distribución de la plataforma “Aturem la guerra”: Aturem la guerra
ver mensajes de la lista: archivos

—————————————————

¿Os podéis imaginar en cuantas ciudades del MUNDO se realizará la mani del 15 de febrero 2003?
Si lo quieres saber, mira esta animación de la I MANIFESTACIÓN MUNDIAL y UNITARIA CONTRA LA GUERRA del 15-F
animación contra la guerra

—————————————————

Contra la guerra- Actúa
Firma la carta elaborada por diversas ONGs para enviar a Aznar: Contra la Guerra- Actúa
Esta es una petición seria y no como las que circulan por mensajes de correo que piden que se añadan nuestros datos a larguísimas listas y se envíen a direcciones que casi siempre son de empresas que están capturando direcciones para envíos de correo comercial. NO colaboréis con los mensajes de correos en cadena, siempre buscar colaborar a través de páginas web impulsadas por organizaciones o colectivos conocidos.

—————————————————

Manifestació a Barcelona contra la guerra a l”Irak el dia 15

ATUREM LA GUERRA CONTRA L”IRAQ
MANIFESTACIÓ A BARCELONA EL 15 DE FEBRER 2003, DIA INTERNACIONAL CONTRA LA GUERRA

Gran manifestació unitària
15 de Febrer 2003, a les 5 h de la tarda
PASSEIG DE GRÀCIA / DIAGONAL – Fins a la PLAÇA DE CATALUNYA

Cloenda amb un Festival i lectura d”adhesions.

Convoquen:
Plataforma Aturem la Guerra
Grup Mobilitzador per a Florència

La Plataforma Aturem la Guerra en sessió plenària que incorpora a Entitats ciutadanes, cíviques, socials i a totes les organitzacions polítiques i partits de l”esquerra a Catalunya, ha adoptat com a pròpia la convocatòria europea del Fòrum Social Europeu a Florència, què a més s”està estenen a altres països i ciutats d”altres continents, per tant ha acordat per unanimitat fer la manifestació a la mateixa data del 15 F. Les Assemblees, plataformes i entitats locals poden demanar els Cartells unitaris per organitzar la difusió i enganxada. Hi haurà banderoles i pancartes pels balcons.
Previament, el dissabte 1 de febrer, s”ha organitzat una jornada a Barcelona, on hi haurà accions al carrer durant el matí, i un acte a la tarda amb intervencions de Salah Jamal (autor del llibre Palestina: ocupació i resistència), Pilar Massana (Plataforma per l”Aixecament de les Sancions a l”Iraq), Andrew Burgin (Stop the War Coalition, Regne Unit) i Piero Maestri (Movimento Basta Guerra, Itàlia).

Informació:
Plataforma Aturem la Guerra
Gran de Gràcia 126 pral, 08003 Barcelona
Tel. 93 217 95 27

CRIDA CONTRA LA GUERRA. MOBILITZACIONS A TOTA EUROPA EL 15 DE FEBRER
A totes les ciutadanes i ciutadans d”Europa Parem la guerra entre totes i tots.
Els moviments socials europeus que lluitem pels drets socials i la justícia social, per la democràcia i contra tota forma d”opressió i estem a favor d”un món basat en la diversitat, la llibertat i el mutu respecte, creiem que aquesta guerra, sigui amb el beneplàcit de l”ONU o no, serà una catàstrofe per al poble iraquià que ja pateix les calamitats de l”embargament imposat al règim de Saddam Hussein, i per a tots els pobles de l”Orient Mitjà.
Totes i tots els que creiem en la resolució política i democràtica dels conflictes internacionals, hem d”oposar-nos a aquesta guerra, perquè serà una guerra que ens podria dur a un desastre global. Ja existeix una massiva oposició a aquesta guerra en tots els països europeus en els que centenars de milers de persones s”han mobilitzat per la pau.
Cridem als moviments i ciutadanes i ciutadans a engegar la coordinació d”una resistència continental a la guerra amb manifestacions massives el dia 15 de febrer per a exigir el NO a l”atac a L”Iraq. Si la guerra comença, organitzar actes i accions immediatament i fer crides per a manifestacions massives el dissabte següent.

CRIDA DELS MOVIMENTS SOCIALS EUROPEUS
Procedim de moviments socials i ciutadans de totes les regions d”Europa, de l”Est a l”Oest i del Nord al Sud. Venim trobant-nos durant un llarg procés: les mobilitzacions de Ámsterdam, Seattle, Praga, Gènova, Brussel·les, Barcelona, les grans mobilitzacions contra el neoliberalisme així com les lluites en defensa dels drets socials i les mobilitzacions contra la guerra: un procés per construir una Europa diferent.
A nivell general, ens reclamem tant de la Carta de Principis del FSM com de les crides a les mobilitzacions dels moviments socials de Porto Alegre. Ens hem reunit a Florència per a expressar la nostra oposició a un ordre Europeu basat en el neoliberalisme i el poder de les corporacions transnacionals. Un model mercantil que atempta contra els drets socials de les treballadores i treballadors, genera desigualtats socials, oprimeix a les dones i a les minories ètniques i aguditza l”exclusió social de les i els precaris i de les i els immigrants. Un model que produeix la degradació del medi ambient, les privatitzacions i la inseguretat en el treball; i en el qual els països poderosos intenten sotmetre a les economies dels països pobres, negant-los el dret a decidir per si mateixos el seu futur. Un model, en definitiva, que impulsa la guerra.
Estem aquí per a reforçar i estendre les nostres aliances, perquè la construcció d”una altra Europa en un altre món és urgent. Lluitem per crear un món d”igualtat, amb drets socials i que respecti la diversitat, un món en el qual l”educació, el treball amb drets, la sanitat i l”habitatge siguin drets reconeguts per a totes i tots; un món amb dret a consumir aliments sans, amb una producció agrària basada en un món rural viu amb camperoles i camperols; un món sense pobresa, sexisme i racisme, sense homofobia. Un món sense guerra. Ens hem reunit per a discutir d”alternatives a aquest model, però sobretot per a estendre les nostres xarxes i planificar en comuna campanyes i lluites que facin possible un futur distint. Mobilitzacions i lluites que ja són una realitat al llarg de tota Europa i que representen una possibilitat real i concreta de construir una Europa distinta. I des d”aquí ens comprometem a estendre les nostres xarxes i a continuar amb les mobilitzacions i campanyes.
Contra el neoliberalisme, contra la guerra, contra el racisme, contra el patriarcat, pels drets i per una altra Europa.
—————————————————

<u>Enlaces de interés:</u>

– Indymedia Barcelona
– No a la guerra
– Bolchevique
– Comité de Solidaridad con la Causa Árabe
Llamamiento a la objeción de conciencia de veteranos de guerra dirigido a las tropas en activo y a los reservistas de EEUU: call to conscience
– Plataforma paremos la guerra
– Paz ahora

– Campanya recollida medicaments – Farmaceuticos Mundi Aragón
y un largo etc…

—————————————————

Deixa un comentari