may 082009
 

Una Crida Mundial a favor de la infancia

El llançament d’aquesta Crida és una iniciativa del Bureau International Catholique de l’Enfance, BICE; i pot situar-se en la línia d’altres accions internacionals que el mateix BICE ha emprès al llarg de la seva història, entre les quals destaca l’Any Internacional de l’Infant (1979). També va intervenir directament, els anys vuitanta, en la redacció de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l’Infant. I ara fa un seguiment de la seva aplicació prop del Comitè dels Drets de l’Infant de Ginebra.

En la perspectiva del vintè aniversari de la Convenció, el BICE va promoure l’any passat una àmplia consulta sobre la situació de la infància al món, constituint grups d’experts a Àfrica, Amèrica Llatina, Àsia i Europa. Els informes que en van resultar foren presentats a París, seu del BICE, el 4 de juny del 2008; i han servit de base per preparar aquesta Crida, que es proclamarà solemnement el 4 de juny propvinent al Palau de les Nacions de Ginebra. Aquests textos, traduïts al català, han estat publicats en un DVD per la Regidoria de Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona.

El BICE estima que amb tot i els progressos indiscutibles que devem a la Convenció al llarg d’aquests vint anys, en els darrers temps es manifesta un cert estancament, una certa fadiga, i que fins i tot s’han produït reculades inquietants en moltes regions del món. La crisi global que sofrim posa encara més en perill la satisfacció de les necessitats i els drets dels infants. Per això proposa una nova mobilització entorn d’aquesta Carta fonamental de la infància.

La Crida vol interpel·lar els estats, la comunitat internacional, els mitjans de comunicació, les autoritats morals i religioses, la societat civil, tots els homes i dones de bona voluntat. I la signatura de la Crida és oberta a totes les organitzacions no governamentals, singularment les d’infància, les institucions independents de defensa dels drets dels infants, institucions educatives, organitzacions de joventut, experts, el gran públic. L’adhesió pot enviar-se directament al BICE o a la Comissió de la Infància.

A Catalunya, difon la Crida i demana la seva adhesió la Comissió de la Infància de Justícia i Pau, membre del BICE des de 1980. www.justiciaipau.org

Declaració Crida mundial per a una nova mobilització a favor de la infància

Maig del 2009

 Publicado por a las 11:06

  2 comentarios en “Una Crida Mundial a favor de la infancia”

  1. Desitjo adherir-me a la Campanya per forçar a qui calgui a actuar en defensa dels infants

  2. Crec que l’educació és lúnica eina que ens pot portar a un canvi social positiu