jul 152009
 

Aposta per les eines 2.0, disseny renovat i nous continguts
Dimarts 14 de juliol de 2009. La Fundació per la Pau fa pública avui la seva plana web renovada. L’entitat va obrir per primera vegada el seu lloc web l’any 1997 per tal d’agilitzar la informació sobre la mateixa Fundació i sobre els temes relacionats amb el moviment per la pau en general. Durant aquests anys el web s’ha modificat en dues ocasions anteriors, l’any 2001 i el 2005, amb la intenció d’adaptar-lo a les noves necessitats de cada moment.

Aposta per les eines 2.0

Com a principal novetat i responent a les tendències actuals, s’ha introduït una columna que conté un seguit d’eines de la web 2.0, com el Youtube i el Facebook. Al Youtube s’hi publicaran tant vídeos propis de la Fundació per la Pau com d’altres entitats o organitzacions que la Fundació cregui oportú recomanar. Igualment des de la plana web es pot accedir al perfil Facebook de la Fundació per la Pau, que compta ja amb gairebé 540 amics i amigues.

D’altra banda, a partir del mes de setembre, l’espai 2.0 del lloc web de la Fundació inclourà el portal Blocs de pau on es podran seguir al dia els posts de diferents persones d’arreu del món que escriuen blocs relacionats amb el treball per la pau, el desarmament i la resolució de conflictes.

Disseny renovat

Pel que fa al disseny, s’ha volgut donar més rellevància a la imatge, ressaltar més els temes destacats i introduir més flexibilitat al format dels textos. Tot i així, s’ha volgut conservar la simplicitat i claredat de la plana i la presència del color blau, que identifica la Fundació per la Pau.

Més ordre i nous continguts

Així mateix, s’han reorganitzat els continguts actuals per agilitzar la cerca d’informació des del menú que encapçala la plana i també s’han introduït continguts i seccions noves que obren encara més el lloc web a l’actualitat de pau. La secció Darrera hora, n’és un exemple, ja que inclou notícies procedents de diversos mitjans de comunicació sobre temes relacionats amb conflictes i treball per la pau.

La Sala de premsa és una de les seccions que més s’han renovat per tal de fer-la més àgil i facilitar l’accés a la informació als periodistes. Entre altres canvis, s’ha inclòs un arxiu amb totes les notes de premsa i posicionaments emesos per la Fundació ordenats de forma cronològica així com un recull de premsa de les aparicions de l’entitat.

La Fundació per la Pau va renovant i actualitzant periòdicament la seva plana web perquè està convençuda que és un instrument imprescindible per poder donar-se a conèixer i assolir el seu objectiu d’arribar a l’opinió pública per poder impulsar els canvis necessaris que permetin l’eradicació de la violència com a forma de relació entre les persones.

En aquests moments, el lloc web de la Fundació rep una mitjana de 300.000 visites anuals.
Contacte per a mitjans de comunicació:

Lourdes Vergés i Rebordosa
Àrea de Comunicació i Premsa
lverges@fundacioperlapau.org
Telèfon +34 93 302 51 29
c/ Casp, 31, 2n 1a A – 08010 Barcelona
www.fundacioperlapau.org
Realment has d’imprimir aquest correu? Tinguem cura del medi ambient

logo_fundi_25anys.gif

NP140709-nova web.doc

FontFuente: lverges@fundacioperlapau.org

 Publicado por a las 11:26