abr. 072010
 

UNA PROPOSTA CIUTADANA PER ESTUDIAR LES MIGRACIONS I PER REVALORITZAR LA MASIA DE CA N’ANGLADA DE TERRASSA.

Estudiar els processos migratoris a Terrassa i al Vallès Occidental, donar una destinació digna a una edificació històrica i vetllar per una bona convivència entre la nostra cultura i les altres. Aquests són els objectius que es proposen amb la creació del CEINMI a la masia de ca n’Anglada de Terrassa, una edificació de propietat municipal que porta quasi quinze anys sense ús.

La proposta vol crear un espai multidisciplinar de reflexió amb un caràcter pedagògic important. Un espai ubicat en un barri que presenta una llarga i intensa experiència en el món de les migracions. I, per fer-ho, quin lloc millor que la masia de ca n’Anglada, una edificació que tants lligams té amb la urbanització i la història del barri? Arriba l’hora del CEINMI !

Més informació : www.ceinmi.org

Contacte amb el Grup de suport : morera.joan@gmail.com & ferranpont@gmail.com

 Posted by at 12:02 pm

  11 Responses to “CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE LES MIGRACIONS MASIA DE CA N’ANGLADA DE TERRASSA”

  1. Com a terrassenc, em sembla una iniciativa excel·lent que mereix tot el suport necessari, públic i privat. Un centre d’aquestes característiques no sols és necessari per si mateix, sinó també pel lloc on es vol ubicar, un barri que es va dignificant de mica en mica i que el Centre encara hi ajudaria més. Felicitats als promotors!

  2. Us felicito per la iniciativa, que desconeixia fins avui. Penso que la idea és absolutament encertada i adient i el fet de revaloritzar la famosa Masia de Ca n’Anglada també és una bona oensada, a més amb el valor afegit d’ubicar*hi aquest centre sobre les migracions! Enhorabona i gràcies per dedicar-hi temps i esforços.

  3. Em sembla una proposta molt interessant.
    Jo coordino un projecte amb emigrants de La Maurina i la nostra finalitat també és aconseguir una bona convivència entre la nostra cultura i les altres. La quasi totalitat dels nostres destinataris són del Marroc. Tenim classes de castellà, converses amb català i castellà, classes teòriques del carnet de conduir, tallers de confecciò, sortides de convivència, xerrades…
    Cada curs passen pel projecte més de 200 persones.
    Com us podeu imaginar, estic molt interessada en la vostra proposta, ja que el coneixement dels processos migratoris a Terrassa i el treballar conjuntament per una bona convivència entre les diverses cultures encaixa de ple amb el nostre projecte.
    Ánimo i endavant!
    Carme Viladrich

  4. Moltes gràcies a les 400 persones que fins avui, dia de St, Jordi, us heu interessat pel Centre d’Interpretació de les Migracions a ubicar a la masia de Ca n’Anglada de Terrassa.

    Els processos migratoris han de ser objecte d’estudi i el CEINMI pot ser una aportació important per millorar la convivència.

  5. Tota la temàtica entorn de la immigració i de la bona convivència ha de poder tractar-se de forma seriosa i respectuosa.

    El CEINMI pot ser una eina molt útil per avançar en la superació de tants prejudicis i de tantes llegendes urbanes que circulen.

    Ca n’Anglada és mereix ser reivindicat.

  6. No puc entendre que l’Ajuntament de Terrassa no impulsi amb més força aquest CEINMI.

    Les migracions necessiten ser més estudiades per tal d’evitar molts sufriments a les persones que es veuen obligades a marxar del seu país buscant un lloc millor on poder viure en llibertat.

  7. Van passant els mesos i l’Ajuntament de Terrassa no es mulla.

    Fins quan caldrà esperar per poder tenir un Centre d’Interpretació de les Migracions digne a la ciutat de Terrassa?

    Havíem quedat que la immigració i el seu estudi eren una prioritat de la ciutat.

  8. La veritat es que crec que el barri ja està prou estigmatitzat pel tema de la immigració com perquè a sobre ara instal·lem un centre de referència en aquest tema.
    Penso que seria molt més adient alguna altra activitat que ajudés a treure aquesta imatge tan estesa del barri de Ca n’Anglada.

  9. La imatge del barri de Ca n’Anglada ha estat guanya a pols.
    L’estigma que té ja el coneixem i són els veins del barri els que ho van fomentar amb els fets de l’any 99.

    Penso que és molt bona idea que aquest centre estigui a aquest barri ja que a altres barris de la ciutat no hem tingut aquest problema.

    Els immigrants que es quedin a Ca n’Anglada.

  10. Es injusto defraudar a nuestro barrio de ca n’Anglada negándole un equipamiento de calidad como podria ser el CEINMI.

    Tenemos todo el derecho a disponer de esta herramienta para poder tratar del tema de la immigración y de la convivéncia.

    ¿Es racismo negar el CEINMI a ca n’Anglada?

  11. Estic molt d’acord amb aquest projecte. Voleu dir que l’Ajuntament no té por de donar un suport efectiu al desenvolupament del CEINMI?

    Jo crec que ells haurien de ser els primers a donar-hi suport, a animar l’obra i a fer tot el que calgués, per poder-ho tirar endavant.

    Jo ho veig com un gran bé per la ciutat i crec que amb una mica de valentía tothom hi hauria de donar suport, però per descomptat amb l’Ajuntament al davant. No frenar, sinó animar.

    El dossier es mereix tot el respecte. És tan ben treballat, amb tant precisió, tocant tots els punts…que només per tot això, ja mereixeu un grau important de confiança. No es tracta d’un brot entusiàstic de joventut. Sinó d’una cosa amb solera, presentada i estudiada amb serenor i autenticitat.