oct. 202009
 

Des del primer Fòrum Social Mundial, celebrat a Porto Alegre el 2001, passant pels Fòrums Socials Europeus i els Fòrums Socials locals, aquestes trobades d’activistes d’arreu del món s’han establert com una cita ineludible per debatre i teixir estratègies pel canvi social. Del darrer FSM que va tenir lloc a Belém el gener del 2009, en sorgeix la crida internacional per a la realització de diferents fòrums locals descentralitzats. S’hi va incidir en la necessitat de desenvolupar un procés de treball col·lectiu en sintonia amb l’evolució dels efectes de la crisi i les diverses respostes emergents. Una constant dels moviments socials catalans ha estat la denúncia i l’acció contra un sistema econòmic que comporta la precarietat i la pobresa, la destrucció i la negació de drets de les persones i dels pobles. La crisi agreuja aquestes agressions, deixant milers de persones al carrer i minvant els drets laborals, però també encarint el cost de la vida, agreujant la destrucció del territori i fomentant les desigualtats i les guerres. Aquesta no és només una crisi econòmica, sinó que ha esdevingut una crisi ecològica, social i ideològica.

La celebració del primer FSCat el 2008 va ser un èxit de participació i un pas endavant per a la confluència de diferents lluites. Com a resposta a la crida del FSM 2009 es proposa la realització d’una setmana de mobilitzacions i accions a casa nostra (25-28 de gener) per visibilitzar i potenciar els moviments i les propostes que existeixen, aquí i ara, arreu del territori. Aquest procés culminarà en una trobada conjunta que tindrà lloc del 29 al 31 de gener de 2010 a la Universitat de Barcelona*, com la vegada anterior, on treballarem plegats en seminaris, tallers i activitats auto-organitzades per analitzar les causes i conseqüències de la crisi i construir alternatives sostenibles i des de la base. També hi haurà una assemblea de moviments socials així com punts de trobada sectorials i una manifestació reivindicativa.

Us animem a participar en aquest procés: a tots els individus, els moviments, les plataformes, els col·lectius, les organitzacions de tot àmbit i tothom que lluiti a nivell local i/o global. Fem especial èmfasi en la importància d’estendre el FSCat als barris, als pobles i a les comarques a partir de processos participatius per aconseguir més visibilitat de les lluites i reivindicacions dels moviments socials catalans. Aquesta és una crida a tothom que vulgui combatre la crisi canviant el sistema i construir un món just, solidari, no violent i respectuós amb el medi ambient i els seus pobles.

El procés és totalment obert; l’organització s’encarregarà de facilitar la realització de les activitats. Podeu enviar els vostres comentaris i suggeriments a la Comissió de Programa (programa@forumsocialcatala.cat) o introduir-les a la següent adreça: http://fscat-comissiodeprograma.wikispaces.com.

Si ja teniu propostes concretes de seminaris, tallers o d’altres activitats, les podeu intoduir omplint el següent formulari on line. A més, us podeu adherir al fòrum enviant la corresponent sol·licitud a: adhesions@forumsocialcatala.cat i trobar altres informacions en els diferents apartats del lloc web www.forumsocialcatala.cat

Les principals línies temàtiques seran:

  1. Les causes de la crisi global (ecològica i del territori, social i econòmica, democràtica i dels pobles).

  2. Les conseqüències de la crisi global.

  3. Les alternatives a un món en crisi.

Aquests eixos no són excloents, es poden compaginar. En cas que la teva proposta no encaixi dins d’aquestes línies, no deixis d’enviar-nos-la. Al FSCat hi tindran cabuda totes les propostes per un món millor.

Contra la seva crisi, les nostres solucions. Combatem la crisi canviant el sistema!

*Lloc per confirmar.

 Posted by at 11:58 am