Dec 192007
 

Campanya de signatures per aturar la M.A.T.http://www.nomat.org

Benvolguts conciutadans:

Els governs francès i espanyol, amb el suport incondicional de la Unió Europea, estan impulsant un projecte d’interconnexió elèctrica entre els dos Estats –l’anomenada línia de molt alta tensió (MAT) de doble circuit de 400.000 volts Sentmenat-Bescanó-Baixàs- que compta amb el rebuig social de prop de 180 municipis a totes dues bandes dels Pirineus. Els dos governs han promogut una agressiva campanya d’enganys i desinformació per tal de convèncer els seus ciutadans que la interconnexió és una necessitat imperiosa per a alimentar el futur tren d’alta velocitat (TAV) Perpinyà-Figueres-Barcelona i subministrar electricitat a les comarques gironines. Això no obstant, com reconeix el mateix Comissari d’Energia de la UE, es tractaria en realitat d’una part d’un projecte molt més ambiciós –l’anomenada “anella mediterrània”- que enllaçaria França i Espanya amb els països del Magreb i la finalitat del qual seria exclusivament comercial: la venda dels excedents de la producció elèctrica francesa d’origen nuclear.

A totes dues bandes dels Pirineus, la Plataforma No a la MAT i el Collectif Non à la THT lluitem al costat dels ajuntaments afectats per impedir la realització d’un projecte de conseqüències nefastes que en cap moment s’ha volgut justificar amb un estudi imparcial i que destrossarà per sempre unes zones d’un alt valor ecològic i paisatgístic i perjudicarà el desenvolupament d’activitats econòmiques locals.

Al mateix temps, volem impulsar una nova cultura de l’energia basada en l’estalvi i eficiència energètics, la gestió de la demanda i la generació elèctrica de fonts renovables a prop dels llocs de consum, desterrant per sempre més el model obsolet basat en grans línies de transport.

Benvolguts conciutadans:

Els ciutadans del Principat de Catalunya (a l’Estat espanyol) i de la Catalunya Nord (a l’Estat francès) us demanem la vostra signatura per aturar tots junts aquest projecte aberrant que afectaria irreversiblement una part molt sensible i de gran riquesa ecològica del nostre territori.

http://www.nomat.org/index.php?option=com_facileforms&Itemid=44&lang=es

 Posted by at 11:24 pm