Dec 192007
 

Projecte de Sensibilització. EuroafricansEl projecte Euroafricans consisteix en un intercanvi entre Europa i Àfrica a través de la creació d’una nova divisa: els Euroafricans. Tenint com a rerefons la solidaritat entre pobles i el desenvolupament de les comunitats més vulnerables neix aquesta nova iniciativa de l’artista Luís Vidal produïda per la Fundació Guné en el marc de les seves activitats d’Art i Desenvolupament.

El projecte Euroafricans vol posar de manifest la capacitat artística i la capacitat de treball de les comunitats rurals africanes a través de la creació d’una nova moneda: el Euroafrican, símbol de l’intercanvi entre els dos continents.

Els Euroafricans han estat realitzats pels habitants de la regió de Kolda, són bitllets que contenen un disseny propi i estan fabricats amb diferents materials d’aquesta regió senegalesa. La finalitat del projecte és intercanviar aquests bitllets a Europa pel seu valor en euros, per a després reinvertir els diners en els poblats en els quals s’han fabricat els bitllets.

D’aquesta forma són els propis habitants de Kolda els que s’impliquen en la creació d’unes obres artístiques en forma de bitllets de 100 EA, que es convertiran en font de finançament i d’autogestió dels seus propis projectes. El projecte consta d’una exposició de bitllets EuroAfricans realitzats per la població originària de poblats de la Regió de Kolda, Senegal. I d’una pel·lícula documental que narra la història dels EuroAfricans de la mà del seu actor principal Samba Mballo

www.euroafricans.org

La FUNDACIO GUNE va estrenar el seu primer projecte de sensibilització al CCCB el passat 11 de desembre del 2007. E

L’acte de l’estrena va comptar amb la projecció del documental, a continuació es va celebrar el debat: Euroafricans: són els diners l’únic llenguatge que entén Occident? Amb Lluís Vidal, director del documental; Samba Mballo, director del projecte d’Educació Integral de la Fundació Guné a Senegal; Fernando Casado, excoordinador general de les Nacions Unides a Espanya i Mònica Solé, Directora de la Fundació.

En el Hall del CCCB hi havia exposats 300 euroafricans que el públic va tenir la oportunitat de canviar per el seu valor en Euros. A la foto podem veure una imatge de l’espai expositiu amb els bitllets

Per els que encara no coneixeu la nova divisa fabricada amb xancleta, neumàtic o pell de vaca, la podeu trobar a les oficines de la fundació, o veure per internet a la web www.euroafricans.org.

 Posted by at 11:28 pm