Feb 042013
 

GISWatch 2012 explora com l’Internet està sent utilitzat per garantir la transparència i la rendició de comptes, els reptes als quals s’enfronten els activistes de la societat civil en la lluita contra la corrupció, i quan l’Internet falla com a motor d’una societat transparent i justa.

Els vuit informes temàtics i els 48 informes de països publicats pregunten sobre qüestions tan provocatives com ara: És una societat de la vigilància necessàriament una cosa dolenta si lluita contra la corrupció? com d’èxitosos han estat els programes de govern electrònic en la lluita contra la corrupció?

En centrar-se en casos individuals o històries de corrupció, els informes dels països tenen una mirada pràctica en el paper d’internet en la lluita contra la corrupció a tots els nivells.

GISWatch es publica anualment i és una iniciativa conjunta de l’Associació per al Progrés de les Comunicacions (APC) i l’Institut Humanista per a la Cooperació amb Països en Desenvolupament (Hivos).

http://giswatch.org/2012-internet-and-corruption-online

http://www.setem.org/blog/cat/catalunya/setem-publica-un-article-sobre-mobilitzacio-ciutadana-internet-i-banca-al-prestigios-informe-mundial-giswatch-2012

 Posted by at 1:37 pm